• 1401/06/01 - 13:38
  • - تعداد بازدید: 100
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

دکتر خانکه: حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی، نیاز به متولی مشخص در وزارت بهداشت دارند

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز دوشنبه با اشاره به اهمیت جایگاه حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی در ارتقای سطح سلامتی جامعه، گفت: حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی، نیاز به متولی مشخص در وزارت بهداشت دارند.

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز دوشنبه با اشاره به اهمیت جایگاه حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی در ارتقای سطح سلامتی جامعه، گفت: حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی، نیاز به متولی مشخص  در وزارت بهداشت دارند.


    دکتر حمیدرضا خانکه در آستانه روز پزشک و داروساز و هفته دولت، ضمن عرض تبریک این مناسبت ها، جامعه پزشکی کشور را از زحمتکش ترین اقشار جامعه خواند که در همه عرصه ها، خدمات ارزشمندی به مردم ارائه داده است.


    وی با  بیان تاریخچه کوتاهی از تاسیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و اهداف آن گفت: این دانشگاه با سه ماموریت ویژه در حوزه های توانبخشی، سلامت اجتماعی و روانی، در سال 1371، با هدف " تربیت نیروی متخصص و همچنین " تولید شواهد علمی  در حوزه‌هایی که مغفول مانده بود و سایر دانشگاه ها اقدامی در آن حیطه ها انجام نمی دادند "، تاسیس شد.


    دکتر خانکه گفت: برغم جایگاه خدمات توانبخشی در سلامتی جامعه که به عنوان سطح سوم نظام سلامت، از اهمیت بسزایی برخوردار است، طی سالها در وزارت بهداشت متولی مشخصی نداشتیم و هنوز هم برای این حوزه و تامین سلامت اجتماعی در سطح وزارت، متولی مشخصی وجود ندارد، در صورتی که با توجه به جمعیت بیماران و نیازمندان در گروه های مختلف سنی که درکوتاه مدت و بلندمدت، از خدمات توانبخشی استفاده می کنند، می توان به جایگاه و اهمیت این علوم و خدمات تخصصی این حوزه، بیشتر پی برد.


    وی تصریح کرد: متأسفانه هم اکنون  17 درصد جمعیت کشورمان دچار درجاتی از معلولیت (ضعیف تا شدید) هستند که این رقم، از آمار جهانی آن که  15  درصد جمعیت هر کشور را نشان می دهد، بالاتر است، ضمن آنکه حدود 10 درصد مردم کشورمان در سن سالمندی قرار دارند و این جمعیت حدود 9 میلیون نفری هم نیازمند خدمات توانبخشی می باشند.


    دکتر خانکه افزود: اگر به این ارقام، سالانه بیش از 40 هزار معلول دائمی ناشی از حوادث ترافیکی که اکثرا در سنین جوانی هستند و خدمات توانبخشی، ضرورتی برای بازگشت آنان به زندگی مستقل و فعالیت اجتماعی است، اضافه کنیم، متوجه جایگاه خدمات توانبخشی در سلامتی جسمی، روانی و اجتماعی افراد جامعه و ضرورت گسترش این خدمات خواهیم شد.


    رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، به اهمیت پرداختن به سلامت اجتماعی پرداخت و اظهار داشت: براساس برآوردهای انجام شده، 75 درصد عوامل تأثیرگذار بر سلامت جامعه، در بیرون از نظام سلامت هستند بطوریکه عوامل شکل گیری آلودگی هوا، حوادث ترافیکی، مساله ریزگردها، و یا شیوه زندگی غلط و بروز چاقی، ارتباطی به نظام سلامت ندارند، اما عوارض آنها بر سلامتی مردم تاثیر گذاشته و باید مورد بررسی قرار بگیرند و برای بررسی این ابعاد و پیشگیری از آنها، نیازمند فعالیت رصدخانه سلامت اجتماعی در کشور هستیم.


   وی در بخش دیگری از سخنانش، به نیاز حوزه توانبخشی به متولی در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: هم اکنون 30 درصد مردم نیازمند خدمات توانبخشی هستند، ضمن آنکه  10 درصد جامعه کنونی، سالمند هستند و این جمعیت طی 30 سال آینده، به 30 درصد می رسد و با توجه به مشکلات جسمی در دوره سالمندی، جمعیت رو به رشد سالمندان، از جمله نیازمندان به خدمات توانبخشی می باشند.


    وی تاکید کرد که برغم وجود جمعیت عظیم نیازمندان به خدمات توانبخشی، امکان ارائه خدمات استاندارد این حوزه به همه بیماران و نیازمندان وجود ندارد. و وجود متولی مستقل و خاص سیاستگذاری حوزه توانبخشی در وزارت بهداشت، می تواند به پیگیری نیازهای جامعه در این حوزه بپردازد که البته، دکتر عین اللهی وزیر جهادی و مردمی بهداشت کشورمان در برنامه ارائه شده به مجلس و در برنامه های کلان سلامت، نسبت به این مهم توجه کرده و برنامه هایی نیز در حال تدوین با محوریت این دانشگاه دارند.


    دکتر خانکه با اعلام اینکه تنها بیمارستان توانبخشی کشور ( رفیده ) ۸۰ تخت توانبخشی دارد، گفت: هم اکنون به ازای هر ۱.۱ میلیون جمعیت کشور، یک تخت توانبخشی داریم. و لذا  " اختصاص پنج درصد تخت های بیمارستان های عمومی  به خدمات بستری توانبخشی " ، پیشنهاد این دانشگاه است که توسط وزیر بهداشت مورد توجه قرار گرفته تا خدمات توانبخشی در دسترس بیماران و نیازمندان بیشتری در سراسر کشور قرار بگیرد، ، چرا که در حال حاضر، حدود 150 هزار تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد که  با توجه به ضریب اشغال 80 تا 85 درصدی آنها، این امکان فراهم است که حداقل  پنج درصد تخت های بیمارستان ها به این جمعیت نیازمند به خدمات توانبخشی اختصاص داده شود


     وی همچنین ادغام خدمات توانبخشی در نظام شبکه بهداشتی کشور را مورد تاکید قرار داد، و افزود، با اجرای این طرح، تا پیش از سن بزرگسالی و سالمندی، می توان با غربالگری و ارائه خدمات توانبخشی، از مشکلات شدید جسمی و روانی – اجتماعی افراد پیشگیری کرده و ضمن حفظ سلامتی جامعه، از صرف هزینه های بیشتر درمانی برای این افراد جلوگیری کرد.


    دکتر خانکه در پایان سخنانش، " تعرفه‌های خدمات توانبخشی و واقع بینانه تر شدن و نزدیک شدن تعرفه خصوصی و دولتی، اجرای طرح تعهد خدمت فارغ التحصیلان علوم توانبخشی، استانداردسازی خدمات توانبخشی و برقراری پوشش بیمه دولتی برای جبران هزینه های تجهیزات توانبخشی " را از جمله ضروریات گسترش این حوزه اعلام کرد.


300  نفر روزانه دچار سکته مغزی می شوند که 50 درصدشان نیاز به خدمات توانبخشی دارند


    دکتر فریدون لایقی معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز در این نشست گفت: ۳۰۰ نفر روزانه دچار سکته مغزی می شوند و نزدیک به ۵۰ درصد آنان تا آخر عمر، به خدمات توانبخشی نیاز دارند.


    وی اظهار داشت: ۱۷ هزار مرگ و میر ناشی از تصادفات در سال گذشته داشتیم که ۲ تا ۳ هزار از این افراد دچار آسیب نخاعی شدند و نیاز به خدمات توانبخشی دارند .


     وی همچنین با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت، اعتبار قابل توجهی به درمان بیماران خاص و صعب العلاج اختصاص داده است، افزود: این اقدام خوبی است که وزارت بهداشت با همکاری بیمه سلامت شروع کرده  تا بخشی از هزینه های  توانبخشی آنان تامین شود.


    لایقی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برای بهره برداری از مرکز ایثار در تهران به عنوان دهکده نشاط، تفاهم‌نامه‌ای با بنیاد شهید منعقد کرده و پیش بینی می شود که این مرکز به قطب‌ توانبخشی در تهران تبدیل شود تا در تعامل با بیمارستان‌  توانبخشی رفیده فعالیت خوبی برای نیازمندان داشته باشند.

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه
  • کد خبر : 23507
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: