• 1396/02/02 - 15:15
  • - تعداد بازدید: 2210
  • - تعداد بازدیدکننده: 4
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
به مناسبت روز ملی مددکاری اجتماعی

همایش روز مددکار اجتماعی با عنوان مددکاری اجتماعی و مدارای اجتماعی برگزار شد

سی و دومین همایش انجمن مددکاری اجتماعی ایران با حضور جمع زیادی از مددکاران اجتماعی، دانشگاهیان، مدیران و مسئولین حوزه اجتماعی در سالن شهید باکری مجتمع ولیعصر دانشگاه آزاد تهران مرکزی برگزار گردید. شرح کامل رخدادهای این همایش که در تاریخ ۲۸ فروردین ۹۶ از ساعت ۸ الی ۱۷ به مناسبت سالروز تولد امام علی و روز مددکار اجتماعی برگزار شد در ادامه ذکر می شود:

سی و دومین همایش انجمن مددکاری اجتماعی ایران با حضور جمع زیادی از مددکاران اجتماعی، دانشگاهیان، مدیران و مسئولین حوزه اجتماعی در سالن شهید باکری مجتمع ولیعصر دانشگاه آزاد تهران مرکزی برگزار گردید.


شرح کامل رخدادهای این همایش که در تاریخ ۲۸ فروردین ۹۶ از ساعت ۸ الی ۱۷ به مناسبت سالروز تولد امام علی و روز مددکار اجتماعی برگزار شد در ادامه ذکر می شود:


 


سالن همایش از ساعات ابتدای صبح با پرچم های بزرگ و کوچک سازمانهای همکار و بنر و پوسترها تزئین شده بود. تعدادی از شرکت کنندگان به ویژه آنهایی که از استانهای دیگر به تهران آمده بودند از قبل از شروع برنامه، ثبت نام کرده و در سالن حضور یافته بودند. برنامه با تلاوت زنده کلام الله مجید توسط یکی از قاریان سازمان بهزیستی کشور و پخش کلیپ سرود ملی جمهوری اسلامی ایران رسماً آغاز گردید.


رویا حسینی، مجری توانمند صداوسیما که خود تحصیلکرده مددکاری اجتماعی است مانند سالهای اخیر اجرای این برنامه را برعهده داشت و با قرائت شعر و دکلمه ای زیبا درباب مدارای اجتماعی سخنرانان مراسم افتتاحیه را به پشت تریبون فراخواند.


ابتدا دکتر افتخارزاده رئیس مجتمع دانشگاهی ولیعصر (عج) با ذکر مطالبی کوتاه خیرمقدم گفت و از اینکه برای سومین بار این همایش سراسری و اثرگذار در آن دانشگاه برگزار می شود ابراز خرسندی و از انجمن مددکاران اجتماعی ایران وسازمانهای همکاری تشکر کرد.


حجت الاسلام احمد مازنی، نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس که سالها در واحد مددکاری اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران مدیریت کرده است نخستین سخنران همایش بود. وی مطابق برنامه درباره مدارای اجتماعی از منظر ادیان و به ویژه اسلام صحبت کرد و  مددکاران اجتماعی را متخصصینی که در رواج مدارا در جامعه می توانند نقش مهمی ایفا کنند معرفی نمود.


امیری، قائم مقام معاون اجتماعی قوه قضائیه در غیاب محمدباقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه دیگر سخنران بخش افتتاحیه همایش بود و به نقشی که مددکاران اجتماعی می توانند در پیشگیری از جرائم و آسیب های اجتماعی با کمک به توسعه تحمل و مدارا در جامعه داشته باشند اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که در سالهای آینده توجه بیشتری در این باره صورت پذیرد.


دکتر انوشیروان محسنی بندپی معاون وزیر رفاه و رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز که از زمان پذیرش مسئولیت سازمان، همواره از برنامه های انجمن مددکاران اجتماعی داشته نیز به عنوان دیگر سخنران ویژه همایش بر فعالیتهایی که سازمان متبوعش برای گسترش خدمات مددکاری اجتماعی در پیش گرفته است اشاره کرد و حضور مددکاران اجتماعی را در سازمان بهزیستی کشور بسیار ارزنده خواند. وی همچنین به مدارای اجتماعی در سازمان های حمایت کشور به عنوان یکی از مفاهیم پراهمیت اشاره کرد و توسعه جامعه را در گرو شنیدن و احترام به همه آراء دانست.



در اواخر بخش افتتاحیه معاون رئیس قوه قضاییه، آقای دکتر محمدباقر الفت خود را به مراسم رساند و در کنار  شهیندخت مولاوردی معاون رئیس قوه مجریه به بالای سن دعوت شدند زیرا مطابق برنامه مقرر شده بود تا به دلیل حمایتهای ارزنده ای که به ویژه در سالهای اخیر در حمایت از حضور مددکاران اجتماعی در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و قضایی شده بود از چهار مدیر سیاستگذار تقدیر به عمل آید. خانم شهیندخت مولاوردی، آقای دکتر محمدباقر الفت، آقای دکتر انوشیروان محسنی بندپی و حجت الاسلام احمد مازنی هر یک به نمایندگی از یک حوزه سیاستگذاری تندیس و لوح سپاس انجمن مددکاران اجتماعی ایران را دریافت کردند.


در ادامه موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی و دبیر همایش، پشت تریبون رفت و ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور گسترده مددکاران اجتماعی در این مراسم و تبریک ایام عید و روز مددکار اجتماعی به رابطه مددکاری اجتماعی و مدارای اجتماعی اشاره کرد. وی با ذکر کلیدواژه های مشترک مفهوم مدارای اجتماعی با مددکاری اجتماعی مخصوصا در تعریف اخیر از این حرفه آمار بالا و فزاینده خشونت، مشکلات خانوادگی و از هم پاشیدگی خانواده ها، حوادث روز افزون ترافیکی و بسیاری آمارهای اجتماعی دیگر را هشداری برای جامعه دانست و از عدم توجه کافی به مداخلات اجتماعی و غیرامنیتی در بخش اجتماعی ابراز نگرانی نمود. و همچنین حضور و مشارکت گسترده نهادها و سازمانهای مختلف در این همایش را نشانه علاقمندی و درک خوب مدیران و مسئولین از نیاز به تغییر نگرش دانست و ابراز امیدواری کرد تا با اتحاد و همدلی بتوانیم جامعه ای عاری از خشونت و مملو از مهربانی اجتماعی را تجربه کنیم.


پس از سخنان دبیر همایش، به دعوت مجری برنامه، خانم مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به بالای سن رفت و درباب مدارای اجتماعی سخنان جالب توجهی بیان نمود. وی به وضعیت بد مدارا حتی مدارای سیاسی اشاره کرد و گفت برای توسعه مدارای اجتماعی و تحمل کردن یکدیگر باید زحمت زیادی کشید. مولاوردی از حقوق شهروندی هم گفت و تأکید کرد که این جزو حقوق ماست که تفاوت ها به رسمیت شناخته شود و تفاهم در کنار مشارکت و تعهد باید در جای جای این جامعه نهادینه شود. وی مدارای فرهنگی را پیش زمینه مدارای اجتماعی و سیاسی دانست و بیان نمود که باتوجه به وجود اقوام مختلف در کشور ضرورت دارد که همه برای گسترش مدارا در جامعه تلاش کنیم.


ایشان به بیت مشهور حافظ اشاره کرد و گفت: حافظ گفته با دوستان مروت با دشمنان مدارا و این در حالیست که ما گاهی حتی دوستانمان را هم تحمل نمی کنیم چه رسد به دشمنان. مولاوردی نهایتاً از عزم جزم دولت در اجرای طرح ملی تاب آوری اجتماعی که آن را مدل اجتماعی از اقتصاد مقاومتی نامید خبر داد و آن را طرحی برای کل خانوده و نه فقط زنان دانست.


در آخرین بخش افتتاحیه نیز، خانم دکتر مهنام از کمیسیون ملی یونسکو در ایران، که از سال گذشته، انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز به عضویت آن درآمده بیانیه دبیرکل این کمیسیون را قرائت نمود. پیامی دلنشین که در آن ضمن تشکر از انجمن مددکاران اجتماعی ایران برای انتخاب این موضوع، با اشاره به اعلامیه ۱۹۹۵ یونسکو درباره مدارای اجتماعی، وضعیت جهان و منطقه را از نظر تعامل و تحمل بسیار اسف بار دانسته و تلاش برای ترویج مهربانی و عطوفت و حذف خشونت و تبعیض را وظیفه همگان دانسته است.


پیام نماینده یونسکو، پایان بخش مراسم افتتاحیه بود.


در قسمت بعدی همایش در نوبت صبح و قبل از پذیرایی دو بخش مهم دیگر هم وجود داشت: اول اهداء چهارمین نشان سلامت اجتماعی کشور به دکتر عزت الله سام آرام، استاد مددکاری اجتماعی و عضو هیات علمی گروه رفاه اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی به پاس سالها فعالیت علمی در حوزه سلامت اجتماعی. این نشان در حضور معاون رئیس جمهور و حاج آقا ناصر بابایی یکی از قدیمی ترین مددکاران اجتماعی که سالها ریاست انجمن را نیز بر عهده داشت و به دست رئیس سازمان بهزیستی بر سینه دکتر سام آرام نقش بست.


رخداد دوم هم تقدیر از برخی از پیشکسوتان مددکاری اجتماعی و تنی چند از معلمین و مدیران حوزه مددکاری اجتماعی در بخش دولتی و غیردولتی بود. دکتر طلعت الهیاری، دکتر علیرضا حمیدی فر، مهندس حسین دژاکام، دکتر نادرپواصغریان از جمله تقدیرشوندگان در این بخش بودند.


پذیرایی میان وعده هم فرصتی برای استراحت حاضرین در همایش و هم دیدار هم کلاسی ها، هم دوره ای ها و همکاران مددکار اجتماعی بود که همایش روز مددکار اجتماعی را از دست نداده و بهانه ملاقات و تجدید دیدار با دوستان قدیمی را به دست آورده بودند. برخی دیگر با پوسترها و استندهای همایش عکس یادگاری می گرفتند.


آخرین برنامه بخش صبحگاهی همایش، پنل تخصصی نسبتاً پرجمعیتی بود که باعث شد مفهوم مدارا از زاویه های مختلف مورد بحث و واکاوی قرار بگیرد. د


شروع بخش عصرگاهی همایش نشان از وجود جوی بانشاط و پر از موسیقی داشت. گروه موسیقی که از استان مرکزی دعوت شده بودند هم آواز سنتی خواندند، هم به نام علی (ع) ضرب زورخانه ای زدند و هم تصنیفهای شاد اجرا کردند تا فضای خواب پس از صرف ناهار کاملاً با انرژی از میان برود.


در بخش بعدی سرکار خانم هایده بهبودی به عنوان بازرس انجمن گزارشی از سرفصلهای اقدامات متنوع انجمن در سال ۹۵ ارائه کرد و بعد از آن مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان مرکز به اندازه چنددقیقه مجموعه خود را معرفی کرد و از مددکاران اجتماعی دعوت کرد تا برای حضور در این سازمان اعلام آمادگی نمایند.


مطابق روال هر سال تعدادی از دانشجویان مددکاری اجتماعی با پوشیدن لباس فارغ التحصیلی، به صورت نمادین سوگندنامه مددکاری اجتماعی را به صورت دسته جمعی در بالای سن قرائت کردند و مراسم تحلیف را به جای آوردند. در این بخش، در حالیکه خانم محترم رمضانلو از اساتید قدیمی مددکاری اجتماعی آنها را همراهی می کرد، یکی از دانشجویان متن سوگندنامه را جمله به جمله خواند و سایرین نیز با تکرار دسته جمعی آن به مددکاران اجتماعی قدیمی تر مفاد ارزشمند این منشور را یادآوری کردند.


پایان بخش برنامه همایش مددکاری اجتماعی و مدارای اجتماعی، تقدیر و اهداء لوح سپاس از مددکاران اجتماعی فعال در عرصه های مختلف آموزش، پژوهش و اجرا بود.


در این بخش از دکتر فردین علی پور، عضو هیات علمی گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و انجمن دانشجویی مددکاری اجتماعی تقدیر به عمل آمد.


نهایتاً پرونده سی و دومین همایش ملی مددکاری اجتماعی با گرفتن عکس یادگاری در ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه در سالن شهید باکری مجتمع ولیعصر (عج) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی بسته شد.


 


حاشیه های همایش


اکیپ سیار رادیو سلامت از یک ساعت قبل از شروع همایش در لابی سالن همایش حاضر بودند و به صورت مستقیم، اتفاقات همایش را از شبکه سراسری رادیو سلامت پخش می کردند و به صورت زنده با تعدادی از اساتید و مسئولین حاضر در همایش مصاحبه کردند.


از انجمن دانشجویی مددکاری اجتماعی دانشگاه های علوم بهزیستی و توانبخشی، علامه طباطبائی، خوارزمی و یزد در این همایش تقدیر به عمل آمد.


کتابهای مددکاری اجتماعی از سوی یکی از ناشرین برای فروش در حاشیه همایش آورده شده بود که با استقبال شرکت کنندگان مواجه شد.


تعداد زیادی از خبرنگاران و عکاسان، اخبار این همایش را پوشش دادند.


دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی یکی از همکاران برگزاری این همایش بود.



منبع: وبسایت انجمن مددکاران اجتماعی ایران

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه
  • کد خبر : 10229
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: