افتتاح سامانه (سراج)
آغاز به کار سامانه رصد آسیب های اجتماعی و تعیین کننده های آن (سراج)
در مراسمی با حضور وزیر رفاه، رئیس سازمان بهزیستی و رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از سامانه رصد آسیبهای اجتماعی و تعیینکنندههای آن (سراج) رونمایی شد
آغاز به کار سامانه رصد آسیبهای اجتماعی و تعیینکنندههای آن (سراج)
در مراسمی با حضور وزیر رفاه، رئیس سازمان بهزیستی و رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از سامانه رصد آسیبهای اجتماعی و تعیینکنندههای آن (سراج) رونمایی شد.
دکتر علی ربیعی در آیین افتتاح سراسری سامانه رصد آسیبهای اجتماعی و تعیینکنندههای آن (سراج) با بیان اینکه همکاری میانبخشی در حوزه آسیبهای اجتماعی در شرایط کنونی قابل تحسین است، گفت: این همکاری میانبخشی بعد از توجه مقام معظم رهبری که از تاخیر ۲۰ ساله در این حوزه یاد کرده بودند، اتفاق افتاده است. در حال حاضر شورای عالی رفاه و شورای اجتماعی به شکل مکمل با یکدیگر وارد همکاری شدهاند ودر لایه عملیاتیتر وظیفه اصلی بر عهده بهزیستی گذاشته شده است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه افتتاح سامانه "سراج" باعث دانشافزایی در حوزه آسیبهای اجتماعی میشود، اظهار کرد: به عنوان عضو شورای سیاستگذاری آسیبهای اجتماعی معتقدم ما نیاز به دانش بیشتری در این حوزه داریم. همچنین باید بین بیماری و عارضه تمایز قائل شویم.
وزیر رفاه در آئین افتتاح پیمایش رصد آسیبهای اجتماعی سراج با اشاره به اهمیت نقش سازمان بهزیستی در این حوزه افزودند که در لایحه عملیاتی رصد آسیبهای اجتماعی بیشترین وظیفه بر عهده بهزیستی است. وی با اشاره به راهاندازی سامانه رصد آسیبها گفت: این سامانه کمک خواهد کرد تا به طور جغرافیایی و منطقهای مسائل را حل کنیم. تاکنون راهکارهای عمومی داشتهایم، اما اکنون باید جزئیتر و منطقهای حل شوند. همواره سامانهها عدد و رقم و نمودار به ما میداند، اما آنچه اکنون دنبال میکنیم، تحلیل کیفی در کنار دادههای کمی است.
در ادامه، دکتر محسنیبندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور در آئین افتتاح سامانه رصد آسیبهای اجتماعی و تعیینکنندههای آن(سراج)، با تاکید بر اهمیت وجود اطلاعات روزآمد برای پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی، به دغدغههای موجود کشور در حوزه آسیبهای اجتماعی اشاره کردند و رشد آسیبهای اجتماعی را به عنوان یک دغدغه ملی مطرح کردند.
در این آیین دکتر محمد کمالی رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز در ابتدا از زحمات دو نفر از اساتید دانشگاه (دکتر حسن رفیعی، دکتر فردین علیپور) برای راهاندازی و مشارکت در این طرح تشکر کردند و با تاکید بر اهمیت پیوند حوزه اجرایی با حوزه علمی در کشور، به توانمندیها و ظرفیتهای موجود در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اشاره کرد و بر آمادگی هر چه بیشتر دانشگاه برای حمایت علمی از طرحهای اجرایی سازمان بهزیستی به ویژه در حوزه آسیبهای اجتماعی تاکید کردند. دکتر کمالی همچنین، ا تشکر کردند.
لازم به ذکر است که سامانه رصد آسیبهای اجتماعی و تعیینکنندههای آن (سراج) توسط سازمان بهزیستی کشور و با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی راهاندازی شده است و در پی رصد آسیبهای اجتماعی و عوامل تعیینکننده آنها در سراسر کشور است. دادههای این طرح از منابع موجود و همچنین پیمایش از 93 شهر و حدود 300 روستای کشور جمعآوری خواهند شد.